افتتاح بیست و یکمین نمایشگاه گل و گیاه در مشهد | شهردار مشهد: این نمایشگاه در سطح کشور یک برند محسوب می‌شود مراسم بزرگداشت روز فردوسی فردا در مشهد برگزار می‌شود(۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد خطاب به رئیس جمهور: با بودجه ۵۶ همتی نمی‌شود این شهر را مدیریت کرد در یک صدوچهاردهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس چه گذشت؟ (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) | فضاآرایی‌های شهری مشهد در دهه کرامت ۱۴۰۳ بسیار پررنگ خواهد بود سرویس‌دهی ویژه ناوگان اتوبوس‌رانی مشهد به‌مناسبت روز گرامیداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی گلایه شهروندان محله مهرآباد مشهد از مجهزنبودن زمین‌های ورزشی راه‌اندازی پنجره واحد خدمات سرمایه‌گذاری خراسان رضوی در مشهد ۶۰ هکتار از زمین‌های بلاتکلیف حاشیه شهر مشهد تعیین تکلیف شد هوای کلانشهر مشهد امروز در شرایط سالم قرار دارد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) اعمال‌قانون ۱۹۶۱ دستگاه خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۷۰ نفر در تصادفات رانندگی طی ۲۴ ساعت گذشته مصدوم شدند (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) ترافیک سنگین در بزرگراه شهید کلانتری، هاشمیه و ملک‌آباد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) ویدئو | خودمانی با یک راننده‌اتوبوس خانم برگزاری جشنواره فرهنگی و ورزشی «هشت بهشت» در پارک ملت مشهد مقدس + فیلم ارتقاء حوزه مقاومت بسیج شهرداری مشهد مقدس به سازمان بسیج افشای خودکشی ۱۰ نظامی اسرائیلی در ساعات اولیه عملیات طوفان الاقصی تملک ۲۷۰ پلاک از سوی سازمان زمین و مسکن در سال ۱۴۰۲ | اختصاص ۳ هزار میلیارد ریال به حاشیه شهر مشهد
سرخط خبرها

گفتگو با خانواده شهید دارایی؛ بعد از شهادتش فهمیدیم که چه کار‌های خیری در مشهد انجام داده است

  • کد خبر: ۱۰۸۰۶۲
  • ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۳
گفتگو با خانواده شهید دارایی؛ بعد از شهادتش فهمیدیم که چه کار‌های خیری در مشهد انجام داده است
انگیزه آشنایی بیشتر با شهید حجت‌الاسلام محمدصادق دارایی، شهید حادثه تروریستی ماه مبارک رمضان در حرم مطهر رضوی، ما را بر آن داشت تا به زادگاهش روستای «بِزد» در شهرستان تربت جام رفته و پای صحبت خانواده و هم‌ولایتی‌های شیعه و سنی او بنشینیم.

به گزارش شهرآرانیوز، از جاده فریمان راهی شهرستان تربت جام، در مرز خراسان رضوی با کشور افغانستان شدیم، که هر چه از مشهد به مرز‌های شرقی نزدیک‌تر می‌شدیم بیشتر طبیعت خشک و کویری و فرهنگ تلفیقی منطقه را احساس کرده و البته محرومیت‌ها با فاصله گرفتن از مرکز استان بیشتر به چشممان می‌آمد.

برای رسیدن به روستای بزد، از میدان ورودی شهر تربت جام ۱۶ کیلومتر را طی کرده و در مسیر سراغ زادگاه شهید دارایی را می‌گیریم. فرقی نمی‌کند که از محلی‌ها چه بپرسیم، شهید دارایی یا روستای بزد، روستاییان آدرس را نشان می‌دهند، انگار این شهید اکنون به دارایی معنوی این منطقه نسبتا محروم تبدیل شده است.

روی در و دیوار روستا، تصاویر شهدای مقاومت و سردار شهید سلیمانی چشم نوازی می‌کند، پرسان پرسان به منزل شهید می‌رسیم که مزین به تصاویر شهید و کلام سردار سلیمانی است؛ «ما ملت امام حسینیم».

مهاجرت برای کسب علم

خانواده شهید به استقبالمان می‌آیند، اما ظاهرا تعداد برادران شهید زیاد است و همین مساله ما را کمی گیج می‌کند، شهید دارایی فرزند آخر خانواده‌ای پرجمعیت است، پدر خانواده از ۲ همسر خود ۱۲ فرزند دارد که این شهید بزرگوار آخرین و دوازدهمین فرزند آنان است.

پدر شهید سال ۹۵ به رحمت خدا رفته است، در خانه‌ای روستایی و ساده پای صحبت مادر ۶۵ ساله شهید می‌نشینیم؛ می‌گوید «محمدصادق" برخلاف دیگر فرزندان اهل درس و تحصیل بود و پس از دوره راهنمایی به مدت ۵ سال برای تحصیل علوم دینی به حوزه علمیه صالح آباد در فاصله ۹۰ کیلومتری زادگاه خود رفت.

مریم پورالله دادی ادامه می‌دهد: شهید دارایی برای تکمیل تحصیل به مشهد مهاجرت کرد که تا زمان شهادت در این کلانشهر زندگی می‌کرد.

کوچکترین فرزند، پسر"کلان" خانواده بود

مادر شهید درباره کوچکترین فرزند خانواده می‌گوید: محمدصادق، به واسطه سرزدن و دستگیری از من و خانواده انگار فرزند "کلان" و بزرگ خانواده بود، آنچنان که برای ۲ برادر بزرگ خود نیز در مشهد شغلی دست و پا کرده بود.

وی می‌افزاید: ما از خدمات و کمک‌های او به مستضعفان در مشهد خبر نداشتیم و بعد از شهادت متوجه شدیم که او در مشهد دست در چه کار‌های خیری داشته است.

مادر شهید ادامه می‌دهد: شامگاه ۱۶ فروردین بود که از زخمی شدن و چاقو خوردن محمدصادق خبردار شدیم، همان شب خانواده همسرش سراسیمه به دنبال من آمدند که محمدصادق گفته از روستا به مشهد بیایید.

وی می‌افزاید: به ما اجازه ملاقات با او در بیمارستان مشهد را ندادند، اما وی آن شب سالم بود که حتی از طریق یک فیلم دیدیم که دست تکان داده است، اما فردای روزی که شهید عمل جراحی انجام داد و به بیمارستان رضوی منتقل شد، فرزندم به شهادت رسید.

دامادی مثل پسر

پدر همسر شهید دارایی نیز درباره اخلاق حسنه دامادش می‌گوید: هر چه از شخصیت وی بگویم کم گفته ام، این داماد مثل پسر من بود، هر زمان که به دیدار من می‌آمد دست من را می‌بوسید.

علی قاسمی در حالی که اشک می‌ریزد، می‌افزاید: من هفت فرزند دارم و این شهید هشت سال است که داماد خانواده ماست و از او ۲ نوه پسر و دختر دارم، داماد و دخترم در هنگام ازدواج سن کمی داشتند و الان ۲۵ ساله اند و با توجه به شرایط کنونی جامعه تازه در سن ازدواج قرار گرفته بودند.

وی با اشاره به درهم تنیدگی شیعه و سنی در این منطقه، می‌گوید: روستای ما هم اهل تسنن و هم اهل تشیع دارد که من خودم شیعه ام، اما همسرم اهل سنت است، البته با هم نسبت خویشاوندی هم داریم و در مدت ۴۰ سال زندگی مشترکمان هیچگاه موضوع سنی و شیعه بودن در خانه ما مطرح نبوده است.

همزیستی با مادر زن اهل سنت

قاسمی ادامه می‌دهد: هر زمان به مشهد می‌رفتیم دامادم هر شب من و همسرم را ساعت ۲۳ به حرم امام رضا (ع) می‌برد تا از برنامه‌های مذهبی و معنوی حرم مطهر رضوی بهره‌مند شویم.

وی می‌گوید: همبستگی خوبی بین اهل سنت و شیعه این روستا وجود دارد، اینجا همه باهم فامیل هستند و در مراسم‌های یکدیگر شرکت می‌کنند که در تشییع جنازه شهید در روستا نیز اهل سنت حضور گسترده‌ای داشته و احترام زیادی به شهید گذاشتند.

برپایی شگفتانه جشن تولد برای کودک یتیم

برادر شهید نیز با بیان اینکه پسرخاله‌های من اهل سنت هستند، می‌گوید: اینجا شیعه و سنی رابطه بسیار عمیقی با هم دارند که همین رابطه میان برادرم و آن‌ها نیز جریان داشت.

حمید دارایی در توصیف فعالیت‌های خیریه شهید می‌افزاید: وقتی به خانه شهید در مشهد می‌رفتیم می‌دیدیم او تا دیروقت به خانه نمی‌آید، ما اطلاع نداشتیم که او روز‌ها در پی بررسی مشکلات نیازمندان حاشیه شهر بود و مثلا اگر خانواده‌ای به یخچال نیاز داشت تلاش می‌کرد در همان روز یک یخچال برای آن‌ها فراهم کرده و برایشان بفرستد.

وی می‌گوید: چندی پیش بر سر مزار او بودیم که حضور خانمی بی سرپرست به همراه کودکان یتیم توجه ما را به خود جلب کرد، متوجه شدیم برادرم برای این کودکان که از نعمت پدر محروم بودند در مسجد محل جشن تولد گرفته است تا آن کودک یتیم را خوشحال کند، حالا با گذشت زمان از شهادت برادرم، ما کم کم از اقدامات خیر او آگاه می‌شویم.

ساخت یادمان شهید دارایی در زادگاه

رییس اداره بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان تربت جام که برای راه اندازی یادمان شهید دارایی به روستای بزد آمده بود گفت: قرار است در گلزار شهدای روستا، یادمانی برای شهید حجت الاسلام محمدصادق دارایی ساخته شود.

نصرالله مهدوی افزود: متولی ساخت این یادمان خانواده شهید و دهیاری روستا هستند.

وی گفت: شهرستان تربت جام ۶۳۲ شهید داده است که ۱۱۰ نفر آنان از برادران اهل سنت هستند، البته روستای بزد، که در منطقه "بالاجام" واقع است، مانند دیگر روستا‌های این منطقه تعداد زیادی شهید داده است.

شهیدان سنی و شیعه در کنار هم در آرامستان روستای بِزد

دهیار روستای بزد نیز به خبرنگار ایرنا گفت: این روستا با هزار و ۸۰ خانوار و حدود چهار هزار نفر جمعیت، در فاصله ۱۶ کیلومتری شهر تربت جام قرار دارد.

جعفر صالحی افزود: این روستا تلفیقی است و یک چهارم جمعیت آن اهل سنت هستند، بزد ۲۳ شهید برای حفظ تمامیت ارضی و آرمان‌های انقلاب اسلامی تقدیم کرده است که از آن میان ۱۶ شهید در آرمستان روستا دفن هستند که ۲ نفر از این شهدای گرانقدر اهل سنت هستند.

صالحی گفت: روستای بزد ۲ مسجد خاتم الانبیا (ص) و الغدیر و یک حسینیه دارد؛ البته هر دو مسجد در حال تکمیل هستند، پیش‌تر مسجد اهل سنت روستا همین آرامستان روستا، یعنی مقبره و آرامگاه میرغیاث الدین، از بزرگان اهل سنت منطقه بود، اما حالا مسجد خاتم الانبیای اهل سنت جایگزین آن شده و البته بنا همچنان در حال تکمیل است.

دهیار روستا ادامه داد: ساخت یادمان شهید دارایی حداقل کاری بود که می‌توانستیم برای این شهید بزرگوار انجام دهیم، ضمن بازسازی گلزار شهدا، این یادمان با همکاری مردم تا روز چهلم شهید دارایی احداث خواهد شد.

نگاهی به حادثه تروریستی حرم رضوی

به گزارش ایرنا، یک تروریست تکفیری روز سه‌شنبه ۱۶ فروردین ماه در صحن پیامبر اعظم (ص) حرم منور امام رضا (ع) با چاقو به سه روحانی حمله و آنان را به شدت مجروح کرد.

هر سه روحانی که در این حادثه مورد سوء قصد قرار گرفته بودند از فعالان جهادی و فرهنگی در مناطق حاشیه‌ای شهر مشهد بودند.

به دنبال این اقدام تروریستی حجت‌الاسلام محمد اصلانی، که برادر ۲ شهید بود، در همان لحظات اولیه به شهادت رسید و ۲ مجروح حادثه حجج اسلام دارایی و پاکدامن پس از انتقال به بیمارستان تحت درمان قرار گرفته و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شدند که سرانجام حجت الاسلام دارایی نیز عصر هجدهم فروردین بر اثر جراحات و صدمات وارده به دیگر یار شهیدش پیوست.

پیکر ۲ شهید این حادثه تروریستی پس از تشییع با حضور گسترده اقشار مختلف مردم، در صحن جمهوری، در کنار شهدای انفجار تروریستی حرم مطهر رضوی در سال ۱۳۷۳ به خاک سپرده شد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->